Özellikle, “Mahalle Dadıları” programına dahil edilmek üzere başvuruları kabul edilecek olan faydalanıcılar, Bakıcılar Sicilinden seçilen bir bakıcı tarafından 2 aylıktan 2,5 yaşına kadarki bebeklerinin bakımı için aylık 500 Euro (başlangıçta belirlenen 250 Euro’dan) alacaklar. Bu miktar, ebeveynin tam zamanlı bir işte çalıştığı ya da serbest meslek sahibi olduğu durumlarda verilecektir.
Aynı karara göre, işsiz anneler, yarı zamanlı çalışan veya kreşler için başka bir yardım alan ebeveynler her ay 300 avro alacaklar (başlangıçta 150 avrodan).
Akrabalar da programdan faydalanabilecek!
Programa katılma koşullarını karşılayan tüm gerçek kişiler bakıcılar siciline kaydedilebilir, bu da “Mahalle Dadılarının” ebeveynlerin akrabaları da olabileceği anlamına gelmektedir.
Koşullar
Öncelikle koşullar sizi korkutmasın; çünkü akrabaların bir yeterliliğe sahip olmaması durumunda, en az Zorunlu Eğitim yeterliliğine sahip olmaları koşuluyla çevrimiçi eğitime katılma imkanı sağlanmaktadır.
Bu nedenle, lise diplomasına sahip olmak ve yukarıdaki seminere katılmak koşuluyla, herkes bu programa katılabilir. https://ntantades.gov.gr/
Aşağıdaki koşulları karşılayanlar programa katılabilecekler:
(Başvuru sahipleri yukarıdaki niteliklerden birine sahip değillerse, çevrimiçi bir eğitim seminerine katılmak koşuluyla programa katılabilirler.)
Seminere nasıl katılabilirsiniz?
Online eğitime katılmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz:
ntantades.gov.gr uygulamasına gidecek ve kişisel taxisnet kodlarınızı kullanarak ” Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών” başvuru formuna gireceksiniz.
Eğitim programına katılımınızı kaydetmek için ΕΝΟΤΗΤΑ Β – ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/Επίπεδο Εκπαίδευσης bölümüne gideceksiniz.
https://howto.gov.gr/ adresine gidin ve asenkron eğitim programına girmek için bağlantıyı seçin.
Yukarıdaki bağlantıda bulunan eğitim materyalini inceledikten sonra, ‘doğru/yanlış’ veya ‘çoktan seçmeli’ sorular şeklinde 30 soruyu yanıtlamanız istenecek olan değerlendirme sorularına yönlendirileceksiniz.
Test boyunca ekranın altındaki “Sonraki sayfa” veya “Önceki sayfa “ya tıklayarak sorulara geçebilirsiniz. Bir soruyu görmezden gelme ve daha sonra geri dönme veya son gönderimden önce bir cevabı düzeltme seçeneğiniz vardır. Tüm soruları yanıtladıktan sonra, karşınıza çıkan pencerede “Tümünü Gönder ve Bitir “e tıklayın.
Programın amacı ve çıkış noktası
“Mahalle Dadıları” programı, iş yerinde eşitliği teşvik etmeyi ve kadınların işgücü piyasasındaki konumunu desteklemeyi amaçlayan “Kalkınma Çerçevesi için Kurumsal Mutabakat” fonuyla geliyor. “Aile kurmaya karar veren kadınlar genellikle kariyerlerini ikinci plana atmak zorunda kalıyorlar. Evin ve ailenin bakımı neredeyse tamamen kendi ellerinde olduğu için daha az saat çalışıyor ya da işgücü piyasasından tamamen çekiliyorlar.
Aile Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Genel Sekreterliği, çalışan annelerin desteklenmesine öncelik vererek bu eşitsizliği gidermek amacıyla Avrupa Birliği ülkelerindeki başarılı uygulamaları araştırdı ve “Mahalle Dadıları “nı ortaya çıkardı.
Bu program temel olarak 2 aylık ile 2.5 yaş arasındaki bebeklerin bakımıyla ilgilidir ve çalışan ebeveynlere, bekar ebeveynlere, koruyucu ailelere ve genel olarak aileye, çocuklarının ya da çocuklarının bakımı için aile evinde ya da bir çocuk bakıcısının evinde mali destek sağlamaktadır.
Kadın Erkek eşitliğini sağlamak için erkek katılımcılar bekleniyor!
İlk olarak, kadınlar ve hatta erkek ebeveynler/veliler çocuklarına bakma stresi olmadan çalışabilecekler. Aynı zamanda, bu sektördeki işsiz profesyoneller kendi alanlarında iş bulabilecek ve ilgili sertifikayı alacak olan uzun süreli işsiz veya emekli kadınların istihdama yeniden entegrasyonu sağlanacaktır. Programın kayıt dışı çalışmayı da azaltacağını belirtmek gerekir, zira şu anda Yunanistan’da çocuklara bakan bayanların çoğu ne yazık ki yasal olarak çalışmıyor. Bununla birlikte, çocukları yaşadıkları evde ya da kendi evlerinde koruyacak kişilerin bilgi, deneyim ve ruh sağlıkları programa dahil edilmek için açıkça dikkate alınacaktır. Ebeveynler ve bakıcılar arasında bir güven bağı olması önemlidir.
Programın uygulama yöntemi, sunulan hizmetlerin kalitesini ve bebeklerin güvenliğini sağlamak amacıyla yerel düzeydeki paydaşların ihtiyaçlarını, eksikliklerini ve dinamiklerini dikkate alarak iyi uygulamaları Yunanistan verilerine uyarlamak için yapılacak teknik bir çalışmanın ardından ortaya çıkacaktır.
Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Sayın Yannis Vroutsis tarafından da ifade edildiği üzere: Mitsotakis hükümetinin seçim öncesi taahhütlerinden biri daha hayata geçiriliyor. Refah devletinin yeni ve modern yüzünü istikrarlı bir şekilde inşa ediyoruz. Çalışma Bakanlığı, 2.000 Euro’luk doğum yardımının ardından, aile kurumunu daha fazla desteklemeyi ve pedagojik topluluktan yararlanmayı amaçlayan yeni bir sosyal eylem tasarladı. Anne ve vasilerin işgücü piyasasına yeniden entegrasyonu için gerekli koşulları yaratıyor ve işsizlerin programa katılmaları için gelir fırsatları sağlıyoruz.
Aile Politikası ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Genel Sekreteri Maria Syrengela’nın da vurguladığı gibi “Programın amacı iki yönlüdür. Bir yandan, çocuk sahibi olduktan sonra işgücü piyasasına tam olarak yeniden entegre olabilmeleri ve mesleki kariyerlerine devam edebilmeleri için kadın anne ve vasileri desteklemeyi ve kolaylaştırmayı, diğer yandan da işsizleri, özellikle de kadınları, sertifika aldıktan sonra çocuk bakıcısı olarak çalışmaya teşvik ederek kayıt dışı çalışmayı azaltmayı amaçlıyoruz.”
GÜNDEM
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024GÜNDEM
18 Eylül 2024GÜNDEM
18 Eylül 2024GÜNDEM
18 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için yayın politikamızı inceleyebilirsiniz.